4 Ιαν 2011

Υπεράριθμοι και στο Μετρό από τις προεκλογικές προσλήψεις!

Οι προσληφθέντες εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά προέλευσης, κυρίως από τους νομούς Ροδόπης και Λάρισας, ενώ η όλη διαδικασία έγινε μέσα σε 23 (!!!) ημέρες, από 12 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2009, με πέντε αποφάσεις του Δ.Σ. για 210 προσλήψεις.

Ανακοινώθηκε το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, συμφώνως με το οποίο την προεκλογική περίοδο του 2009 υπήρξαν υπεράριθμες
 προσλήψεις στο Μετρό.
Ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία του πορίσματος αναφέρει ότι «οι προσληφθέντες εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά προέλευσης, κυρίως από τους νομούς Ροδόπης και Λάρισας», ενώ η όλη διαδικασία έγινε μέσα σε 23 (!!!) ημέρες, από 12 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, με πέντε αποφάσεις του Δ.Σ. για 210 προσλήψεις.
Σε άλλο σημείο, αναφέρει ότι «ορισμένοι προσελήφθησαν μολονότι αξιολογήθηκαν αρνητικά από στελέχη της εταιρείας»!
Δηλαδή, η φαυλότητα σε όλη της τη…μεγαλοπρέπεια!
Βάσει του πορίσματος, οι προσλήψεις αυτές επιβάρυναν με λειτουργικά έξοδα την εταιρεία, η οποία εμφάνισε το 2009 για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 στο 74% το 2009.
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «η ΑΜΕΛ μέχρι 31/03/2004 απασχολούσε 1.139 άτομα. Από την ημερομηνία αυτή μέχρι 21/10/2009 το σύνολο του προσωπικού ανήλθε στα 1.688 άτομα. Καταγράφεται δηλαδή αύξηση του προσωπικού κατά 549 άτομα ή ποσοστό 50%».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα μάθουμε ποιοι είναι οι κύριοι που διόρισαν τόσους και τόσους στο Μετρό και μάλιστα την προεκλογική περίοδο;
Ποιοι ήταν οι …μπαρμπάδες απ’ τη Λάρισα και τη Ροδόπη;
Είναι πλέον, απορίας άξιος ο τρόπος που θα κινηθεί η δικαιοσύνη, στην οποία το υπουργείο παρέπεμψε το πόρισμα.
Επιπλέον, παραμένει να δούμε τους Κομοτηναίους και Λαρισαίους εκπροσώπους της πολιτικής φαυλότητας να…κραυγάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα περί πολιτικής…ηθικής και κοινωνικής δικαιοσύνης!
Έτσι Ευριπίδη;
Έτσι Γεώργιε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.