1 Ιαν 2011

Φτιάχνει ομάδα…αχταρμά!

«Ανασχηματισμός» επί θύραις στη Ρηγίλλης, με πολυσυμμετοχικό σχήμα και πολυάριθμα «συντροφικά μαχαιρώματα».
Ποιοι «παίζουν», τι ακούγεται.
Περιμένουν εκλογές την άνοιξη!

Εδώ και καιρό η πολιτική φημολογία για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι μετά την πρώτη εβδομάδα του 2011, θα υπάρξει «ανασχηματισμός».
Η φημολογία αυτή, δημιούργησε σχεδόν εκρηκτική ατμόσφαιρα στη Ρηγίλλης,
με τα «συντροφικά μαχαιρώματα» να εξαπολύονται προς κάθε κατεύθυνση.
Τα πρώτα εξαπολύθηκαν από τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες τηλεφωνούσε στους δημοσιογράφους και τους έλεγε ότι θα πάρει τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, αδειάζοντας τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Ακολούθησαν κι άλλα, από πρόσωπα αγωνιούντα για την πολιτική τους επιβίωση και προσωπική τους ανέλκυση, με κυριότερο επιχείρημά τους ότι…είναι Σαμαρικοί!

Συμφώνως με πληροφορίες οι εξελίξεις μπορεί να επισπευσθούν ακόμη και για την επόμενη εβδομάδα.
Στη Ρηγίλλης, ισχυρίζονται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει ότι οι αριθμοί δεν του βγαίνουν, άρα έχει δυο δυνατότητες.
Η πρώτη να πάει σε εκλογές με θέμα την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, συνεπώς θα ζητήσει νέα λαϊκή εντολή.
Η δεύτερη, την οποία δεν πολυπιστεύουν, είναι να καταφύγει σε συμμαχική κυβέρνηση, με στόχο το μοίρασμα των ευθυνών.
Συνεπώς, προετοιμάζονται για εκλογές μέσα στην άνοιξη.
Πολλοί, μάλιστα, προτείνουν στον Αντώνη Σαμαρά, να θέσει ο ίδιος ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και να προκαλέσει εκείνος τις εκλογές, ισχυριζόμενοι ότι τα ομόλογα των περιφερειακών χωρών που είναι πιθανόν να «σκάσουν» αγγίζουν τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ.
«Αν σκάσουν αυτά τα ομόλογα, θα ακουστούν κανόνια στο Παρίσι και στο Βερολίνο, άρα η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μπορεί να επιτευχθεί και μάλιστα μόνο από τη Ν.Δ.», ισχυρίζονται.

Ο επικείμενος, συνεπώς «ανασχηματισμός», ισχυρίζονται ότι θα είναι προεκλογικός και με αυτή τη λογική ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει ένα πολυσυμμετοχικό σχήμα πολιτικών τάσεων, από Καραμανλικούς, Σαμαρικούς, φιλελεύθερους, λαϊκούς δεξιούς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η νέα ομάδα της Ρηγίλλης, μάλλον θα είναι πολυπληθής, αφ’ ενός για να βολευτούν πολλοί και αφ’ ετέρου να «κρατηθεί» το μαντρί περιχαρακωμένο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα.
Γι αυτό, μάλλον προκρίνεται η συνταγή του Κώστα Καραμανλή με το σχήμα θεματικών κύκλων κυβερνητικού έργου, με συντονιστές, αλλά επιπλέον και…άπειρες τομεαρχίες με τομεάρχες, αναπληρωτές, γραμματείς κλπ.

Οι κύκλοι κυβερνητικού έργου θα είναι, μάλλον, πέντε.
Ήδη έχουν διαρρεύσει – υπό μορφή φημολογίας τα ονόματα του Κωστή Χατζηδάκη και του Νίκου Δένδια για τους παραγωγικούς τομείς και τους τομείς υποδομών.
Οι ίδιες διαρροές, κάνουν λόγο για μετακόμιση του Πάνου Παναγιωτόπουλου στον τομέα Εξωτερικών (!!!) και Άμυνας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στους τομείς Προγράμματος- Πολιτικού Σχεδιασμού. Για τον ίδιο τομέα «παίζουν» και οι Άρης Σπηλιωτόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Σε ότι αφορά τον τομέα των Οικονομικών, μάλλον θα μείνει υπό την εποπτεία του Αντώνη Σαμαρά, με τομεάρχη τον Χρήστο Σταϊκούρα, ενδεχομένως και κάποιον άλλο.

Σε ότι αφορά τους τομεάρχες, είναι ανοικτό το ζήτημα της επικοινωνίας.
Επικρατέστερος θεωρείται ο εξωκοινοβουλευτικός – δημοσιογράφος (τ. διευθυντής του Έθνους) Γιώργος Χαρβαλιάς.
Υπάρχει, όμως, ενδεχόμενο για λόγους ισορροπιών, να αναλάβει ο Κώστας Μαρκόπουλος ή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ φημολογείται και το όνομα της Ζέτας Μακρή. Επιπλέον, ας μην αγνοεί κανείς, την Βασιλική Τζότζολα, η οποία παρά την μετριότητα του πολιτικού της λόγου, έχει υψηλότατη προστασία. Τέλος, δεν θα είναι έκπληξη η ανάληψη του τομέα από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, νυν υπέυθυνο του πολιτικού σχεδιασμού.

Φημολογείται, επιπλέον, ανάμεσα στα δεκάδες ονόματα που…διαρρέονται από ενδιαφερόμενους, ότι τομεάρχες θα αναλάβουν οι Σίμος Κεδίκογλου, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Θανάσης Μπούρας, ενώ πιθανότατα να αναβαθμιστεί ο Κώστας Τζαβάρας.
Όσον αφορά τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα αντικατασταθεί ο Γρηγόρης Τασούλας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα δεκάδες ονόματα που παίζουν ή «παίζουν», δεν υπάρχει κανένας από τη Κρήτη!
Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, δεν θα έχουν ουσιαστική συμμετοχή με κάποιον τομέα ευθύνης!
Απλά, θα έχουν ευθύνες παρακολούθησης συγκεκριμένων τομέων!
Κάτι, για το οποίο, υπήρξε προσφάτως μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Σαμαρά και Αβραμόπουλο.

Από την άλλη πλευρά, οι «σκεπτικιστές» της Ν.Δ. αλλά και πολιτικοί παρατηρητές κρατούν αποστάσεις από το εγχείρημα, ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν πρόσωπα με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, σε μια ομάδα που πρέπει και οφείλει να είναι ισχυρή, αποτελεσματική και να έχει ομοιογένεια, ούτως ώστε να μπορεί να παράξει έργο και να πείσει την κοινωνία.
Πώς μπορούν να συνυπάρξουν, αναρωτιούνται, ο φιλελεύθερος και άκρως εργατικός Χατζηδάκης με τους Χρύσανθο Λαζαρίδη και Φαήλο Κρανιδιώτη, γνήσιους εκπροσώπους της σκληρής λαϊκής πτέρυγας του κόμματος και φίλους του προέδρου του;
Πώς μπορεί να παρακολουθήσει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος την εξωτερική πολιτική για την οποία του καταλογίζεται (τα «συντροφικά μαχαιρώματα» που λέγαμε) τουλάχιστον απειρία, αν όχι άγνοια;
Πώς μπορεί να συνυπάρξει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. ( και εκ των στενοτέρων συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά) Γιώργος Μουρούτης, με οποιονδήποτε εκ των φημολογουμένων να αναλάβουν τον τομέα της επικοινωνίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.