3 Ιαν 2011

Αντιδρούν οι κοπρίτες επειδή… τους είπε κοπρίτες!

Οι αλήθειες του Πάγκαλου ενοχλούν τους βολεμένους, έστω κι αν τις ανακάλυψε αργά!

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την γεμάτη αλήθειες συνέντευξη του Θεόδωρου Πάγκαλου στο «Βήμα», η συντεχνία της ΑΔΕΔΥ…ένιωσε προσβεβλημένη, επειδή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε τους δημοσίους υπαλλήλους…κοπρίτες!

Με ανακοίνωσή της, λοιπόν, η ΑΔΕΔΥ,
 μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «συστηματική υβριστική επίθεση της κυβέρνησης εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία εκφράζεται με αντικοινωνικό τρόπο ακόμη και την Πρωτοχρονιά».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «προετοιμάζεται νέα μείωση μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών, μέτρων σε βάρος των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, του συνόλου της κοινωνίας», ενώ η ανακοίνωση κλείνει με μια παραίνεση: «Φθάνει πια»!

Αυτά λέει, ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ των βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς να αναφέρει λέξη για την ταμπακιέρα.
Ότι, δηλαδή, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πράγματι θεωρεί κοπρίτες τους δημοσίους υπαλλήλους.
Όχι μόνο γιατί, σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, εξασφάλισαν απίστευτα –πλην της μονιμότητας- προνόμια, αλλά και γιατί δημιουργούν για να φαίνονται απαραίτητοι, τεράστια προσκόμματα στην καθημερινότητα, στην επιχειρηματικότητα, ενώ η διαφθορά του δημοσίου τομέα βρίσκεται στην κορυφή των χωρών της Ευρώπης.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος φαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε διαρκή κρίση συνείδησης από τη συμμετοχή του και την ανοχή που επέδειξε τόσα χρόνια στο πελατειακό και φαύλο καθεστώς που δημιουργήθηκε στον τόπο, είπε τα πράγματα με το όνομά τους.
Κι οι κύριοι της πιο «αιμοσταγούς» συντεχνίας που υπάρχει σε τούτον τον τόπο, αν έκαναν τον κόπο να διεξάγουν μια έρευνα με μοναδικό ερώτημα «ποια είναι η άποψη της κοινής γνώμης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τον δημόσιο τομέα;», ασφαλώς θα αντιλαμβανόντουσαν ότι ο χαρακτηρισμός του Πάγκαλου περί κοπριτών, ήταν πολύ επιεικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.