26 Δεκ 2010

Υποκινούνται οι «πράσινοι» κάφροι ή είναι απλώς σαλταρισμένοι;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο φίλαθλος κόσμος της χώρας μας και περισσότερο οι φίλοι του Παναθηναϊκού, παρακολουθούν με απορία μερίδα οπαδών του «τριφυλλιού», να δημιουργεί επεισόδια και να τα σπάει όπου κι αν βρίσκεται.
Ήδη, η ομάδα ποδοσφαίρου έχει πέντε (!!!!) αγωνιστικές τιμωρία
έδρας εξ αιτίας επεισοδίων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ομάδα μπάσκετ γυναικών του συλλόγου.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, και η «πράσινη» καφρίλα λειτουργεί σαν την «κόκκινη», κατά σαφέστατη παρέκκλιση της παναθηναϊκής κουλτούρας;
Υποκινούνται από κάποιους, όπως η φημολογία αναφέρει, τουλάχιστον, από το περασμένο καλοκαίρι;

Κατ’ αρχάς να πούμε ξεκάθαρα, ότι μερίδα «πράσινων» οπαδών, εδώ και χρόνια ήταν προσεταιρισμένη από τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο.
Είναι εκείνοι, που αλάλαζαν στον επί χρόνια «πόλεμο» της οικογένειας Γιαννακόπουλου εναντίον της ιδιοκτήτριας τα ΠΑΕ, οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Η συγκεκριμένη μερίδα, μαζί με άλλους που «αγανάκτησαν» από τη σφιχτή οικονομική πολιτική των ιδιοκτητών της ΠΑΕ, ήταν εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους, στο συλλαλητήριο εναντίον του Τζίγκερ, όταν συμμάχησαν (τότε) οι Βγενόπουλος και Γιαννακόπουλοι.
Ήταν εκείνοι που γέμισαν την Ελλάδα συνθήματα-  σε κάθε τοίχο, γέφυρα ή κολώνα- που έγραφαν «Φύγε», «Πούλα» κλπ.
Όλοι αυτοί «ηρέμησαν», όταν δημιουργήθηκε η πολυμετοχικότητα, η δε συμπεριφορά τους στην περυσινή περίοδο ήταν κάτι περισσότερο από υποδειγματική, όπως άλλωστε ταιριάζει στην παναθηναϊκή αισθητική και κουλτούρα.

Τι άλλαξε, λοιπόν, εφέτος;
Πολλοί ισχυρίζονται ότι από κάποιους επηρεάζονται.

Μια πλευρά φημολογίας αναφέρει ότι επηρεάζονται από την πλευρά Βαρδινογιάννη, επειδή κατάλαβαν ότι η οικογένεια, επί τριάντα χρόνια λειτουργούσε την ομάδα χωρίς κανένα πρόβλημα από εκείνα που αντιμετώπιζαν οι γνωστοί αντίπαλοι.
Δηλαδή, οι σπερμολογούντες, ισχυρίζονται ότι ο Τζίγκερ τους έχει βάλει μπροστά για να απαξιώσει το δίδυμο Βγενόπουλου και Πατέρα…επειδή δεν κάνουν την κίνηση για να αναλάβουν την ΠΑΕ!
Λογικά δεν στέκει αυτή η φημολογία.
Πρώτα απ’ όλα, όσοι γνωρίζουν τον Τζίγκερ, υπογράφουν ότι δεν είναι στην λογική του τέτοιες τακτικές.
Δεύτερον δεν πρέπει να αγνοούμε ότι επί χρόνια ο Τζίγκερ δεν ήθελε να τους βλέπει ούτε ζωγραφιστούς, τους είχε δε διώξει κι απ’τα ο γήπεδο.
Επιπλέον, γιατί να τους βάλει ο Τζίγκερ, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν επιθυμεί να κρατήσει τον Παναθηναϊκό, ούτε να τον χρηματοδοτεί, ισχυριζόμενος παντού ότι η οικογένειά του προσέφερε χωρίς χρήματα τις μετοχές της και λειτουργεί πλέον ως το 30%.
Άρα, το σενάριο υποκίνησης από τον Τζίγκερ δεν έχει καμιά λογική.

Άλλη πλευρά των σπερμολογούντων ισχυρίζεται ότι λειτουργούν ως …τσιράκια του Βγενόπουλου, προκειμένου η πλευρά του τραπεζίτη να δικαιολογήσει την υπαναχώρησή του από τις υποσχέσεις του, επειδή σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, δεν επιθυμεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο που του προσεφέρθη από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Δύσκολα, αν απίθανα πράγματα.

Τρίτη πλευρά των σπερμολογούντων, ισχυρίζονται ότι όλοι αυτοί, αφού συνετάχθησαν στο πλευρό του πρώην προέδρου Νικόλα Πατέρα στις επιδιώξεις του να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, ζήτησαν μετά τα…ανταλλάγματά τους, τα οποία δεν τους εδόθησαν. Γι αυτό ξεκίνησαν ένα μπαράζ επεισοδίων με στόχο να τον… πλήξουν.
Η φημολογία αυτή, ουδόλως είναι πειστική.

Τέταρτη πλευρά των σπερολογούντων και των συνωμοσιολογούντων ισχυρίζεται ότι είναι βαλτοί από τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, με στόχο την απομάκρυνση των Βγενόπουλου και Πατέρα, ώστε να μπουν στην ΠΑΕ ως σωτήρες- ίνα ικανοποιηθεί το παλιό σύνθημα «Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ»!
Ούτε αυτή η θεωρία και φημολογία μπορεί να έχει λογική, δεδομένου ότι η ΠΑΕ τους προσεφέρθη- και μάλιστα δωρεάν- τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Τζίγκερ κι εκείνοι αρνήθηκαν.
Άνθρακες, λογικά κι αυτή η θεωρία.

Άρα τι απομένει;

Η απλή λογική «λέει» ότι απλώς τα έχουν πάρει κράνα!
Πολύ περισσότερο όταν είναι δεδομένο ότι η κοινωνική σύνθεση των άλλοτε πρωτοπόρων σε νοοτροπία, κουλτούρα και συμπεριφορές οπαδών του Παναθηναϊκού, έχει αλλάξει.
Στις τάξεις τους, έχουν εισέλθει οπαδοί που επ’ ουδενί, παλαιότερα, θα μπορούσαν να είναι αποδεκτοί από την «πράσινη» εξέδρα κι αυτοί δρουν ασύδοτοι και αφιονισμένοι…
Όλες, όμως, οι πλευρές, πλην του Τζίγκερ, πολλούς από αυτούς τους χρησιμοποίησαν κατά περιόδους και απέκτησαν μαζί τους σχέσεις δούναι και λαβείν.
Τώρα, άντε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος…     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.