23 Δεκ 2010

Διψάνε για δυο γυπαετούς!

«Στο χωριό μου δεν έχουν νερό για ένα ζευγάρι…γυπαετών», είπε χθες στην Τίνα Μπιρμπίλη, ο Δημήτρης Ρέππας.
Μια φράση που αποτυπώνει πλήρως,
την απόγνωση χιλιάδων Ελλήνων, που βρίσκουν μπροστά τους τις αστείες πολλές φορές αιτιάσεις των οικολογικά «ευαίσθητων» πολιτικών, πολιτικάντηδων και των παρατρεχάμενών τους.
Έχουν χαθεί, τεράστιες αναπτυξιακές επενδύσεις από τις εμμονές κάποιων, ακόμη και περιθωριακών, που κατά κανόνα εκπροσωπούν κόμματα της αριστεράς.
Δηλαδή, εκείνων, που αρνούνται συστηματικά κάθε είδους μεταρρύθμιση, κάθε είδους φυγή προς το μέλλον, εκείνων που πνίγονται στην προσωπική και κομματική τους μιζέρια και αυτοαποκαλούνται….προοοδευτικοί!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πόσα πέρασε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος για την τεράστια επένδυση στη Μεσσηνία, με την κατασκευή του κοσμήματος της τουριστικής βιομηχανίας, του Costa Navarino. Ξεπέρασαν τα 20 (!!!) χρόνια οι ενέργειές του για απεμπλοκή από τις δικαστικές και άλλου είδους παρεμβάσεις των…ενδιαφερομένων. Τώρα, δε, εκτός της συμβολής του στον ελληνικό τουρισμό και την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, «ταΐζει» με τις δραστηριότητές του εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες πίνουν νερό στ’ όνομά του!
Αν δεν ήταν Έλληνας και δη πατριώτης, θα επέμενε σ’ αυτή την επένδυση.
Ασφαλώς όχι.
Και ποιος θα έχανε;

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραγκούπολη και εστία ρύπανσης περισοχή του Βοτανικού. Μια περιοχή, πέντε λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας, η οποία επελέγη για να γίνει το νέο γήπεδο του Βοτανικού και να αναπτυχθεί με τη δημιουργία εμπορικών κέντρων, οδικών αξόνων, πρασίνου κλπ.
Κι όμως, κάποιοι πολίτες, άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του μεγάλου ηγέτη Αλέξη, προσέφυγαν στα δικαστήρια με το αιτιολογικό ότι θα αλλοιωθεί το περιβάλλον και θα χαθεί ο…κορμοράνος!

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα;
Στο Λαγονήσι, πάνω στην ακτή, έχει δημιουργηθεί μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Ωραία και όμορφα.
Η περιοχή, όμως, πάνω από την παραλιακή λεωφόρο παραμένει εκτός σχεδίου πόλεως και εκατοντάδες ιδιοκτήτες γης δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, ούτε καν να κτίσουν την κατοικία τους, επειδή, λέει, είναι δασική περιοχή.
Κι αφού είναι δασική περιοχή, πώς χιλιάδες πολιτών έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, έχουν πληρώσει εφορίες κι ένα σωρό απαιτούμενα από το κράτος;

Αστεία πράγματα, σ’ ένα ακόμη πιο αστείο κράτος!
Η δε φράση του Ρέππα και οι παρεμβάσεις του Λοβέρδου προς την Τίνα Μπριρμπίλη, ας είναι μια αρχή για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις σε νομοθεσία και…μυαλά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.