27 Δεκ 2010

Η καταστροφική κάστα των συνδικαλιστάδων..!

ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Όταν τη δεκαετία του ’80, ο λαϊκισμός του ΠαΣοΚ δημιούργησε και γιγάντωσε την καταστροφική – από τότε- κάστα των συνδικαλιστών, οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες …επηρμένοι από την υποσχεσιολογία και το αναμενόμενο βόλεμά τους, ελάχιστα αντέδρασαν.
Λίγοι ήταν εκείνοι που αντιμετώπιζαν το φαινόμενο με σκεπτικισμό και προβληματισμό.
Οι συνδικαλιστάδες, ειδικά των ΔΕΚΟ όπου ανθούσε από τότε το βαθύ ΠαΣοΚ,
 δεν άργησαν να γίνουν κράτος εν κράτει.
Έφτασαν στο σημείο να ασκούν πολιτική, να ανεβοκατεβάζουν υπουργούς, να απειλούν και να κυβερνούν, ενώ χρόνο με τον χρόνο αποσπούσαν όλο και μεγαλύτερα προνόμια, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συντεχνίες τις οποίες εκπροσωπούσαν.
Δεν άργησε ο καιρός, που αρκετοί από αυτούς ανελκύστηκαν και έγιναν βουλευτές, ακόμη και υπουργοί.
Απίστευτο φαινόμενο, που άνθισε σ’ αυτή την έκταση, μόνο εν Ελλάδι.
Δηλαδή, φτάσαμε στο σημείο να επιβραβεύουμε εκείνους που ανεβοκατέβαζαν τους διακόπτες της ΔΕΗ, σταματούσαν τις συγκοινωνίες, έκλειναν τις τράπεζες και συνολικά για συντεχνιακούς ή ακόμη και για κομματικούς λόγους τορπίλιζαν το εθνικό συμφέρον.
Στις αλλαγές κυβερνήσεων που αποφάσισε, εν συνεχεία, ο ελληνικός λαός, εκείνοι αναλάμβαναν να ασκούν αντιπολιτευτικά καθήκοντα.
Ποιος θα ξεχάσει το ξεβράκωμα εκείνων – από μετέπειτα κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ-  που αγόρασαν τα λεωφορεία, όταν ιδιωτικοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Ποιος θα ξεχάσει τις ιστορίες με τη ΔΕΗ, επί κυβερνήσεων Καραμανλή;
Ποιος θα ξεχάσει τις αντιδράσεις δασκάλων και καθηγητάδων στις μεταρρυθμίσεις Γιαννάκου;
Τις λυσσώδεις αντιδράσεις τους στην πώληση της υπερχρεωμένης και προβληματικής Ολυμπιακής;
Όλα αυτά είχαν την προτροπή και συμπαράσταση μεγάλου μέρους του ΠαΣοΚ και κορυφαίων στελεχών του, σάρκα εκ της σαρκός της προνομιούχου κάστας των συνδικαλιστάδων.

Στις μέρες μας, ποιος θα ξεχάσει την στεκόμενη προσοχή υπουργό Μπιρμπίλη, μπροστά στον μαινόμενο συνδικαλισταρά της ΔΕΗ;
Ποιος μπορεί να αγνοήσει την ταλαιπωρία που οδηγούν χιλιάδες Έλληνες, επειδή απειλούνται τα προνόμιά τους;
Ποιος μπορεί να ξεπερνά τις από τηλεοράσεων απειλές που εκτοξεύουν προς πάσα κατεύθυνση;
Μέχρι ότι «θα χυθεί αίμα», κραύγαζε προσφάτως έτερο μπουμπούκι, εκτιμών προφανώς ότι είναι μετενσάρκωση του Τσε ή έστω του Βελουχιώτη.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με συναισθήματα δέους, ίσως και πολιτικού κόστους.
Μόνο, που οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν κατανοούν ότι το πολιτικό κόστος το οποίο φοβούνται, δεν προέρχεται από τους συνδικαλιστάδες, αλλά από τους πολίτες που βλέπουν και υφίστανται στο πετσί τους τις στρεβλώσεις και τις αναχρονιστικές πρακτικές στις οποίες επιμένουν οι …σύντροφοί τους του βαθέως ΠαΣοΚ.

Η σκληρή αλήθεια για την κυβέρνηση και τον Παπανδρέου, είναι ότι την Ελλάδα δεν την εξουσιάζουν οι ίδιοι, αλλά οι συνδικαλιστάδες!
Έτσι, παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν, διάφορες συντεχνίες και τους συνδικαλιστάδες τους να χορεύουν στους δικούς τους ρυθμούς, εις βάρος της κοινωνίας και των υπολοίπων πολιτών.

Βλέπουμε τους συνδικαλιστάδες της ΥΠΑ να απειλούν και να ετοιμάζουν απεργίες (λες κι ο εναέριος χώρος είναι οικόπεδό τους) επειδή…θα μεταταχθούν στην υπηρεσία τους κάποιοι πιλότοι της Ολυμπιακής!

Βλέπουμε τους συνδικαλιστάδες των μέσων μαζικής μεταφοράς (λες και τα λεωφορεία, ηλεκτρικός και μετρό είναι ιδιοκτησία τους), να καταταλαιπωρούν επί ημέρες της Αθήνα και να δίνουν τη χαριστική βολή στην ιδιωτική οικονομία, επειδή διακυβεύονται (;) τα συντεχνιακά τους συμφέροντα.

Βλέπουμε τους…Φωτόπουλους να απειλούν ότι θα κατεβάσουν τους διακόπτες της ΔΕΗ (λες κι η ηλεκτρική ενέργεια είναι δική τους), επειδή η κυβέρνηση προχωρά στην απελευθέρωση της αγοράς!

Βλέπουμε τους συνδικαλιστάδες των κλειστών επαγγελμάτων να…απειλούν ότι θα…διαλύσουν το σύμπαν, αν προχωρήσουν οι επιβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις, που παρεμπιπτόντως, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες!

Βλέπουμε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του να στέκονται προσοχή μπροστά στον Κολά, τον Αλεβιζόπουλο, τον Φωτόπουλο και τους λοιπούς αστέρες του βαθέως ΠαΣοΚ, που οι ίδιοι εξέθρεψαν!

Και, δεν βλέπουμε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του να προστατεύει την κοινωνία και τους πολίτες, που μένουν χωρίς συγκοινωνίες, αεροπλάνα, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα και άλλα αγαθά που άπτονται των δικαιωμάτων τους.

Δεν βλέπουμε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του να προχωρούν με αποφασιστικότητα στις επιβαλλόμενες –και από την τρόϊκα- μεταρρυθμίσεις, αφού ήδη έκαναν τις πρώτες υπαναχωρήσεις με τα κλειστά επαγγέλματα που επρόκειτο να ανοίξουν από την προηγούμενη εβδομάδα και…δεν άνοιξαν επειδή παζαρεύουν με φαρμακοποιούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς κλπ.

Κι όπως γράφει ο Βασίλης Χιώτης στο «Βήμα», «αυτό που δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση, είναι ότι απειλείται ανοιχτά η ύπαρξή της, από ένα κλειστό επάγγελμα που δεν τολμά κανείς να ανοίξει.
Το επάγγελμα την συνδικαλιστών…».

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.