13 Φεβ 2011

Πυρά εναντίον Παπακωνσταντίνου!

Οι υπουργοί του ΠαΣοΚ δεν γνώριζαν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων!

Είναι πραγματικότητα και αποδεικνύει ότι όλο το βάρος των σχέσεων με την τρόϊκα το έχουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Οι υπουργοί του ΠαΣοΚ, έμαθαν από τις τηλεοράσεις και την περιβόητη συνέντευξη που παραχώρησε η τρόϊκα, ότι
 πρέπει στην τετραετία 2011-2015, η Ελλάδα να προχωρήσει σε κολοσιαίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δις ευρώ!

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έλεγε το βράδυ του Σαββάτου, ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα, αφού ούτε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ούτε ο υπουργός Οικονομικών, τους είχαν προϊδεάσει σε κάποιο κυβερνητικό συμβούλιο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης (παρεμπιπτόντως κύκλοι του τον κατονομάζουν ως υποψήφιο αρχηγό του ΠαΣοΚ), είχε παντελή άγνοια.
Το ίδιο και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος έμαθε τα μαντάτα σε περιοδεία του στην Κρήτη! Το ίδιο αναφέρουν και κύκλοι, τόσο της Άννας Διαμαντοπούλου, όσο και του Ανδρέα Λοβέρδου.
Κι άλλα, όμως, κυβερνητικά στελέχη, ισχυριζόντουσαν ότι πριν από δυο μήνες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε κάνει λόγο για αποκρατικοποιήσεις ύψους 7 δις ευρώ κι όχι 50!

Απολύτως έγκυρες πληροφορίες, αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή της τελευταίας επίσκεψης της τρόϊκας στην Ελλάδα, έπεσε στο τραπέζι το συγκεκριμένο θέμα. Οι τροϊκανοί, ισχυριζόντουσαν ότι το συνεννοημένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έπρεπε ήδη να έχει ανακοινωθεί εδώ και πολλούς μήνες κι ότι η όλη καθυστέρηση είναι ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών. Ζήτησαν, μάλιστα, τον κατάλογο με τις προς πώληση κρατικές επιχειρήσεις, όπως επίσης τον κατάλογο των προς αξιοποίηση κρατικών ακινήτων.
Όταν αντελήφθησαν ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι κατάλογοι, το μήνυμα που έστειλαν στον Παπακωνσταντίνου, ήταν ότι οι ίδιοι θα ανακοινώσουν επισήμως το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, για να πρέπει η Ελλάδα να στείλει σαφές μήνυμα στις αγορές, ότι κάτι αλλάζει.

Όταν έγιναν γνωστά όλα αυτά, οι υπουργοί του ΠαΣοΚ έγιναν έξαλλοι με τον Παπακωνσταντίνου, θέτοντας ακόμη και ζήτημα ηθικής τάξης, αφού θεωρούν ότι είναι απλώς διακοσμητικά στοιχεία, μιας πολιτικής που εφαρμόζουν εν κρυπτώ οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Έγιναν πολλές προσπάθειες κατευνασμού της οξύτητας, αλλά η φωτιά σιγοκαίει.
Το ΠαΣοΚ βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό, ενώ στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, επιχειρούν να τον εμφανίσουν αμέτοχο, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες των χειρισμών στον υπουργό Οικονομικών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, επιχείρησε να πείσει την τρόϊκα να μη δώσει την περιβόητη συνέντευξη Τύπου. Κάτι, που ασφαλώς, δεν έπραξε με δική του πρωτοβουλία.

Με όλα αυτά, είναι ανοικτό το θέμα των πρόωρων εκλογών. Στελέχη και υπουργοί του ΠαΣοΚ που τις προτείνουν, ισχυρίζονται ότι μπορούν να γίνουν την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου ή την πρώτη του Απριλίου, με αφορμή και αιτία την διαφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα…

Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων – και μάλιστα του ύψους των 50 δις ευρώ- το είχε θέσει η Νέα Δημοκρατία, ευθύς αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεσίας της από τον Αντώνη Σαμαρά.
Τις τελευταίες ώρες, κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισηγούνται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ανοίξει το ζήτημα των εκλογών θέτοντας στον ελληνικό λαό το δίλλημα: Ψηφίζετε εμάς για να επαναδιαπραγματευθούμε το μνημόνιο ή θα ψηφίσετε το ΠαΣοΚ για να φέρει το Μνημόνιο 2;     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.