21 Φεβ 2011

Το Καραϊσκάκη του…Πόλντο!

Γράφει η Ανδριάνα Πυλαρινού


Το Σάββατο στο Καραϊσκάκη γίναμε όλοι μάρτυρες αυτού που κάποιες δημοσιογραφικές οπαδικές και ανεξάρτητες (όρα SPORDAY) εφημερίδες αναφέρουν ως «πειραιώτικη μαγκιά», «ολυμπιακή ψυχή» και λοιπά φληναφήματα.που διαβάζουμε κατά καιρούς..
Πράγματι, είδαμε τη μαγκιά του «πύρινου» ερυθρόλευκου
 κόσμου που επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και τους κτύπησε. Μάρτυρες οι εκατοντάδες φωτογραφίες και τα δεκάδες βίντεο, πλην αυτών της γελοίας κρατικής τηλεόρασης του Χυτήρη, του Ταγματάρχη και των άλλων βρωμόσκυλων της πολιτικής.
Είδαμε την ακόμη μεγαλύτερη μαγκιά των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που… δεν πήγαν να προστατεύσουν τους συναδέλφους τους, με φωτεινή εξαίρεση κάποιους ξένους που έχουν άλλη παιδεία και κουλτούρα.
Είδαμε τη μέγιστη μαγκιά ενός Προέδρου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος της SUPER LEAGUE, που επιτέθηκε φραστικά και όχι μόνο σε παίκτες του Παναθηναικού και κυρίως στον Τζιμπρίλ Σισέ.
Φυσικά με τη γνωστή συνοδεία, αποτελούμενη από μπράβους, πρώην αποτυχημένους Αξιωματικούς της Αστυνομίας (όρα Τσιρώνη),  κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (όρα Καραχάλιο) που όλως τυχαίως έχουν πόστο στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και αναζητούν ψήφο στις εκλογικές περιφέρειες του Πειραιά και πολλούς ακόμη τσουκαλάδες!
Αυτά τα ωραία, σε συνδυασμό με την εγκληματική διαιτησία του Καλόπουλου συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης ξεφτίλας και της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 Είμαστε στο 81ο λεπτό και η υπεροχή του Παναθηναικού είναι εμφανέστατη.
Ο Κατσουράνης σκοράρει, κάνει το 1-2, το γήπεδο παγώνει, ο ιδρώτας αρχίζει και λούζει τους πάντες αλλά για καλή τύχη του Καλόπουλου ο επόπτης Τρύφωνας σηκώνει το σημαιάκι δείχνοντας οφσάιντ.
Η ανακούφιση είναι μεγάλη για τον Πόλντο, τον Γκαγκάτση, τον παρατηρητή διαιτησίας Νταμπώση, τον Λοβέρδο, τον Γιακουμάτο και τα λοιπά υπαλληλάκια που βρίσκονταν στα επίσημα του βρωμερού αυτού γηπέδου.
Μεγαλύτερη ανακούφιση όμως φαίνεται ότι νιώθει ο speaker της ΝΕΤ, αν κρίνουμε από την αντίδρασή του.
Κάτι τέτοιες στιγμές στο ποδόσφαιρο είναι αυτό που λέμε ότι κόβουν τα πόδια της ομάδας, με αποτέλεσμα στο τέλος να μπει και το γκολ του Τζιμπούρ, το οποίο είναι σαφέστατα αντικανονικό.
 Οι «μάγκες» μπουκάρουν στο γήπεδο, ο βλαχομάγκας Τοροσίδης,  ο γύφταρος ο Μητρόπουλος και κάποιοι άλλοι «ψήλωσαν» και η συνέχεια είναι γνωστή.

Οι παίκτες του Παναθηναικού αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη νίκη σε 4ο συνεχόμενο ντέρμπι, αλλά και για την όλη τους αντίδραση.
Δεν κιότεψαν, παίξανε το παιχνίδι τους, κερδίσανε και δε διστάσανε να τα βάλουν με τον κάθε υπαλληλίσκο, τον κάθε ψευτόμαγκα και τον κάθε Μαρινάκη.
Αποδείξανε ότι είναι πιο μάγκες από όλους. Χωρίς καμία διοικητική στήριξη τα έβαλαν με όλους και με όλα διότι ένιωσαν ότι αδικούνται. Πωρωμένοι σαν κι εμάς. Για το παιχνίδι δε νομίζω ότι χρειάζεται να ειπωθεί κάτι. Το ματς ο Παναθηναϊκός το κέρδισε με 1-2 και κανονικά αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να συζητάμε για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός, με τιμωρημένο Καραισκάκη, να κρατήσει τη διαφορά των 4 βαθμών.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση...
 Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον εκπρόσωπο της «αφρόκρεμας» των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον άνθρωπο που αντιπροσωπεύει πλήρως την αδίστακτη, αδηφάγο και διεφθαρμένη πλευρά του νεοέλληνα.
Ο Πόλντο, λοιπόν, με τις δηλώσεις του περί ήθους, περί αρχών και περί αδικίας του Ολυμπιακού από τον Καλόπουλο απέδειξε ότι ίσως τελικά αποτελεί το χαμένο κρίκο για την απόδειξη της Δαρβινιστικής θεωρίας...
Τα μαθήματα ήθους που μας παρέδωσε, όπως ο ίδιος λέει, τον εκθέτουν και η φίλαθλη κοινή γνώμη νομίζω ότι απεφάνθη.
Εξαιρείται φυσικά ένα μεγάλο ποσοστό οπαδών του Ολυμπιακού που υιοθετούν αυτές τις δηλώσεις, κάνοντάς τις σημαία.
Τρανή απόδειξη του ότι η βλακεία είναι ανίκητη και ότι στον Πειραιά βασιλεύει για τα καλά η λογική του τσοπάνη με τα πρόβατα.
Θα ήθελα φυσικά να ξέρω τί θα συνέβαινε αν ο Πόλντο δεν έλεγε και έκανε όσα είπε κι έκανε, αν δεν είχε την ασφάλεια των τσουκαλάδων και των μπράβων του! Όμως, είπαμε. «Πειραιώτικη μαγκιά»!
Υ.Γ.1: Η χθεσινή και η προχθεσινή αυθόρμητη συγκέντρωση σε ΕΡΤ και Παιανία αντίστοιχα δείχνει ότι δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος και ότι κανένας δεν μπορεί να παίζει με αυτόν διότι θα έχει πρόβλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.