21 Φεβ 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα και…Πάγκαλου για τα αίσχη!

Όσα θλιβερά, εμετικά και δυσφημιστικά για το ποδόσφαιρο έγιναν στο κολαστήριο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (άμοιρε στρατηγέ που… έδωσαν τ’ όνομά σου), προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αθλητικής εισαγγελέως Πειραιά, Ειρήνης Μαρκάκη.
Η εισαγγελέας, ζήτησε
 τη συλλογή οπτικοαουστικού υλικού (άραγε δεν τα είδε μόνη της) και  θα ξεκινήσει στοιχεία που θα της προσκομίσει η αστυνομία Πειραιά (τώρα σωθήκαμε, έτσι Τσιρώνη;).

Στην εισαγγελία Πειραιά πάντως, είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι, λόγω της εμπλοκής της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Λέγεται, ότι δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά αγνώστων ή ακόμη και στον ίδιο τον πρόεδρο της ΠΑΕ για ηθική αυτουργία και για πλημμελή έλεγχο στην είσοδο των οπαδών στο γήπεδο.

Αν, πάντως, ο ΟΠΑΠ βάλει την όλη διαδικασία στο κουπόνι του στοιχήματος, ας βάλει καλού κακού μικρή απόδοση στο… «δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα…».

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, έκανε μια πρόταση όμοια με αυτή που είχε κάνει η Θάτσερ κι έσωσε το αγγλικό ποδόσφαιρο από την αλητεία, ενώ τα γήπεδα της γηραιάς Αλβιόνας έγιναν…θέατρα.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ζήτησε να απαγορευθεί ισοβίως η είσοδος στα γήπεδα σε όσους φέρουν βεγγαλικά και άλλα πολεμοφόδια.

Η διαφορά της Αγγλίας με τη χώρα μας, είναι ότι εκεί ήταν η Θάτσερ που την στήριξαν αντιπολίτευση κι όλες οι ομάδες κι εδώ είναι ο GAP (κι ο Σαμαράς που πανηγύριζε τη …νίκη του Ολυμπιακού βλέποντας τα αίσχη), ενώ ο Μαρινάκης μιλούσε για…υποδείγματα ήθους!

Η διαφορά είναι ότι εκεί είναι Αγγλία, που παρ’ ότι «μητέρα» του ποδοσφαίρου ΔΕΝ κυκλοφορεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ αθλητική εφημερίδα κι εδώ κυκλοφορούν δεκάδες οπαδικές με προσήλωση στην αναπαραγωγή της καφρίλας.

Η διαφορά είναι, ότι στην Αγγλία, οι κάφροι δεν έκρυβαν τα …πολεμοφόδια πριν τους αγώνες μέσα στα γήπεδα, γιατί η αστυνομία δεν αστειευόταν, όπως συμβαίνει εδώ, που έχουμε φτάσει στο σημείο ο Ολυμπιακός να έχει υπεύθυνο ασφαλείας, τον γνωστό Τσιρώνη, που ήταν υπεύθυνος τάξης (ως αστυνομικός), στα όσα θλιβερά συνέβησαν στη Ριζούπολη.

Η διαφορά είναι ακόμη πιο χαρακτηριστική.
Άλλο Αγγλία, που σέβονται τους νόμους κι άλλο Ελλάδα της ασυδοσίας, της μαγκιάς, των μπράβων, της παράγκας και της ενασχόλησης του υποκόσμου με το ποδόσφαιρο.

Αν έχει ούμπαλα ο Πάγκαλος, ας εισηγηθεί να διακοπούν τα πρωταθλήματα για δυο χρόνια ή τη μη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη!
Αλλά, δεν τα έχει…   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.