20 Φεβ 2011

Καλημέρα κύριοι…δέκα Αμπράμοβιτς!

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Βλέποντας τον Παναθηναϊκό να ξεβρακώνει (ναι να ξεβρακώνει) τον Ολυμπιακό (σε αγωνιστικό επίπεδο) και τελικά να πηγαίνει…για τσάϊ από κάποιους Καλόπουλους,
 Τρύφωνες και Σαραϊδάρηδες, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ, που στο διάολο είναι οι…δέκα Αμπράμοβιτς!
Που είναι όλοι αυτοί που ανέχονται να τους γελοιοποιεί κάποιος…Μαρινάκης.
Δεν ψάχνω, ούτε ξέρω, ούτε μ’ ενδιαφέρει ποιος ευθύνεται περισσότερο ή λιγότερο.
Εκείνο που ξέρουν όλοι οι Παναθηναϊκοί, είναι ότι η «ήττα» στο Φάληρο δεν ήταν αγωνιστική αλλά διοικητική.
Ο Μαρινάκης, όταν ο Παναθηναϊκός είχε πρόεδρο, το καλοκαίρι, τον ….Νίκο Κωνσταντόπουλο και τρώγονταν οι μέτοχοί του, έκανε τα…κονέ του. Μη ξεχνάμε, ότι πήρε περίπατο παιχνίδια με ομάδες που οι «πράσινοι» έφτυναν αίμα για να νικήσουν. Πήρε βαθμούς με τέσσερα …αυτογκολ!
Φυσικά, βρίσκει και τα κάνει, αφού στόχος του είναι να ξεπεράσει τον…Κόκκαλη!
Λοιπόν για να τελειώνουμε.
Σήμερα κιόλας, πρέπει να μαζευτούν οι μεγαλομέτοχοι σ’ ένα τραπέζι και να μη σηκωθούν από εκεί, αν δεν βρουν λύσεις. Κι όποιος δεν θέλει, ας πάει στο διάολο. Όποιος θέλει, μένει και πολεμάει για τον Παναθηναϊκό.
Με κρυφτούλι και επικοινωνιακές μαλακίες δεν βγαίνει άκρη μπροστά στ παρασκηνιακό παρακράτος.
Θέλει πόλεμο!
Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, ο κόσμος θα τους πάρει στο κυνήγι.
Οι ελεεινοί που σφύριξαν στο Φάληρο, δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα ντέρμπι, ακόμη και στα πιο σκληρά χρόνια της παράγκας.. Κι είμαι βέβαιος ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διοικητικά διαλυμένος.
Εθνική τέλος
Οι βλαχομαγκιές του Τοροσίδη και οι εξυπνακισμοί του Αβραάμ, είναι σαφές ότι δεν πρέπει να μείνουν έτσι.
Όσο κι αν είναι σκληρό για τους ίδιους (δεδομένου ότι η υπηρεσία στο εθνόσημο αποτελεί υποχρέωση και ύψιστη τιμή για όλους), επικροτώ την άποψη που ακούστηκε τη νύκτα στην Παιανία, ότι δηλαδή, πρέπει να σταματήσουν από την εθνική. Ας παίζουν οι… πρωταθλητές εκεί και θα γίνεται της… Μακάμπι σε κάθε παιχνίδι.
Η ντροπή της κρατικής τηλεόρασης
Κάθε φορά που μεταδίσουν αγώνα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, νομίζουμε ότι παίζει με…ξένη ομάδα.
Στο ντέρμπι, δεν είδαν ότι ο Κατσουράνης δεν ήταν οφσάϊντ  (το γράφει ακόμη και το «Φως» στο πρωτοσέλιδό του), δεν είδαν το πέναλτι του βλαχομάγκα Τοροσίδη, δεν είδαν το οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.
Ακόμη να μας πουν τι έγινε στο γκολ του Κατσουράνη, ακόμη να μας πουν αν ήταν οφσάιντ το γκολ του Τζιμπούρ παρά μόνο «θα συζητηθεί» και γενικώς ένα γλύψιμο στον Ολυμπιακό τέτοιο που ούτε και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Μαρινάκη δεν κάνουν. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, μα η κατάσταση όλο και χειροτερεύει. Και ο κόσμος όχι απλά πληρώνει, αλλά τρελαίνεται κιόλας. Ας το έχουν κι αυτό στο μυαλό τους γιατί οι καιροί δεν είναι καθόλου καλοί...
Εδώ θα μείνεις!
Όσο για τις δηλώσεις του Σισέ, μετά τον αγώνα, θέλω να πιστεύω ότι έγιναν από το βάρος της αδικίας και την κλοπή που υπέστη μαζί με την ομάδα. Μου είναι αδιανόητο ότι αυτός ο πολεμιστής θα φύγει την ώρα που φουντώνει ο πόλεμος!
Θέλω να πω κάτι τελευταίο.
Όσο έβλεπα τον Παναθηναϊκό να πατάει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό, ήμουν χαρούμενος. Πανηγύρισα με φίλους το πεντακάθαρο γκολ και…ξενέρωσα με όσα είδα στη συνέχεια.
Ακόμη και με την «ήττα», ένιωσα περήφανος που αγαπώ αυτή την ομάδα.
Φρονώ, ότι κάπως έτσι αισθάνεστε κι εσείς, έστω κι αν βράζετε μέσα σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.