24 Φεβ 2011

Τα σενάρια πρόκρισης του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Κάκιστος ο Παναθηναϊκός, έχασε από τη Λιέτουβος και μπλέκει σε μεγάλες περιπέτειες.
Η στενοκεφαλιά του Ομπράντοβιτς να μη πάρει παίκτη στους κοντούς και να παλεύει μόνο με τον Διαμαντίδη, μπορεί να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό, τόσο στην Ευρωλίγκα
 όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο.
Όταν από το καλοκαίρι, όσοι έχουν σχέση με το άθλημα ισχυριζόντουσαν ότι ΜΟΝΟ με τον Διαμαντίδη δεν βγαίνει η χρονιά, δείχνουν να δικαιώνονται, αφού η επιμονή στον Καλάθη, δεν δικαιώνεται.
Το φυσιολογικό ντεφορμάρισμα του έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ομάδα στην Ευρώπη, η οποία ήδη έχει πληρώσει και στην Ελλάδα την ξαφνική αρρώστια του λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, στο οποίο έχασε και πιθανότητα χάνει και το πλεονέκτημα έδρας στους ελληνικούς τελικούς.
Από την άλλη πλευρά, ο αντικαταστάτης του Σπανούλη, ο Σάτο, δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί στα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας, με αποτέλεσμα να λείπουν, εκτός από ανάσες στον Διαμαντίδη και οι πόντοι.

Για αυτά, όμως, έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε.

Τώρα προέχει να δούμε τα σενάρια πρόκρισης του Παναθηναϊκού.
Παρά την ήττα από την Λιέτουβος, εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την πρόκριση, αλλά όχι για την πρωτιά.

-Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει στη Μάλαγα την επόμενη Πέμπτη προκρίνεται σίγουρα. Θα είναι πρώτος αν η Λιέτουβος Ρίτας κερδίσει στο Βίλνιους την Κάχα Λαμποράλ (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους Λιθουανούς), αλλά δεύτερος αν η Κάχα Λαμποράλ κερδίσει απόψε τη Μάλαγα και την επόμενη εβδομάδα τη Λιέτουβος Ρίτας.

-Αν ο Παναθηναϊκός χάσει στη Μάλαγα την επόμενη Πέμπτη, τότε:

 α) σε περίπτωση που η Κάχα Λαμποράλ κερδίσει απόψε τη Μάλαγα και την επόμενη εβδομάδα τη Λιέτουβος Ρίτας τερματίζει πρώτη και ο Παναθηναϊκός δεύτερος καθώς θα υπερτερεί σε ισοβαθμία με τους Λιθουανούς.

 β) σε περίπτωση που η Κάχα Λαμποράλ κερδίσει απόψε τη Μάλαγα και την επόμενη εβδομάδα χάσει από τη Λιέτουβος Ρίτας, τότε οι Λιθουανοί είναι πρώτοι, οι Βάσκοι δεύτεροι (υπερτερούν στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό) και ο Παναθηναϊκός τρίτος.

 γ) σε περίπτωση που η Κάχα Λαμποράλ χάσει από τη Μάλαγα και κερδίσει τη Λιέτουβος Ρίτας θα προκύψει τετραπλή ισοβαθμία (3-3) και θα περάσουν οι δύο ομάδες με το καλύτερο goal average. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει +41, η Κάχα Λαμποράλ +7, η Λιέτουβος Ρίτας -19 και η Μάλαγα -29,.

δ) σε περίπτωση που η Κάχα Λαμποράλ χάσει από τη Μάλαγα και τη Λιέτουβος Ρίτας, τότε οι Λιθουανοί είναι πρώτοι, η Κάχα Λαμποράλ τέταρτη και τη δεύτερη θέση θα πάρει ο Παναθηναϊκός αν δεν χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των 26 πόντων.
Απλά…μαθηματικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.