16 Φεβ 2011

Πλήρης ανατροπή σκηνικού στις δημοσκοπήσεις!

Αύριο στο περιοδικό «Επίκαιρα» θα δημοσιευθεί δημοσκόπηση της V-PRC, στην οποία υπάρχει σαφέστατη ανατροπή σκηνικού, αφού η Νέα Δημοκρατία, σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας (αυτό της… πώλησης της Ελλάδας),  μείωσε κατά έξι (6) ποσοστιαίες μονάδες
 τη διαφορά της από το ΠαΣοΚ και πλέον υπολείπεται μόνο μίας.
Δηλαδή, είναι θέμα
 χρόνου, η απόλυτη (δημοσκοπική τουλάχιστον) ανατροπή.

Συμφώνως με την έρευνα, στην οποία καταδεικνύεται σημαντική πρόθεση αποχής (αγγίζει το 45%), το ΠαΣοΚ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 33%, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 32%.
Στην δημοσκόπηση καταδεικνύεται πρόθεση ψήφου 12,5% για το ΚΚΕ, 5% για το ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι οικολόγοι μπαίνουν στη Βουλή, με ποσοστό 4%.
Πάμε, δηλαδή, για εξακομματική βουλή, γεγονός το οποίο αν συμβεί, θα ανεβάσει σημαντικά τον πήχη της αυτοδυναμίας, συμφώνως με τον εκλογικό νόμο του Προκόπη Παυλόπουλου.
Πιθανότατα, δε, να μην έχουμε καν αυτοδυναμία.

Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό, ότι τα δυο νέα κόμματα, δεν μπαίνουν στη νέα Βουλή. Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, αγγίζει το 2%, (την Κυριακή σε άλλη δημοσκόπηση θα είναι στο 2,5% με την αναγωγή των αναποφάσιστων), ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη αγγίζει το 2,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.