21 Φεβ 2011

Αποφάσεις χωρίς όραμα και ρήξη!

Έτοιμος να κυνηγήσει την υπόθεση των όσων έγιναν στο ντέρμπι, στα άκρα είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτό αποφασίστηκε στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που διεξήχθη στα γραφεία της ΠΑΕ, παρουσία των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου.
Από αυτό απουσίαζαν ο Νικόλας Πατέρας,
 που βρισκόταν στο εξωτερικό και εκπροσωπήθηκε από τον Αντώνη Αντωνιάδη, ο Γιώργος Νίκας, ο οποίος επίσης βρισκόταν εκτός Ελλάδας, αλλά και ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, ο Δημήτρης Γόντικας, είπε: «Πρώτα απ' όλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τους παίκτες, που είναι οι πραγματικοί νικητές του ντέρμπι.
1. Απαιτούμε την διαγραφή όλων των διαιτητών του αγώνα. Όχι μόνο των τριών, αλλά και του 4ου, αλλά και του παρατηρητή. Και των πέντε συνολικά.
2.Θα σταλεί πλήρης φάκελος στην ΕΠΟ με όλα τα γεγονότα. Όλο το οπτικό υλικό και ότι γραφτεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες. Αυτός ο φάκελος θα σταλθεί στην ΟΥΕΦΑ για να επιληφθούν όλα τα αρμόδια όργανα.
3. Θα ζητηθεί η έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος. Παράλληλα θα κατατεθεί και πρόταση μομφής κατά τη υπάρχουσας διοίκησης.
4. Σε πολύ μικρό διάστημα θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις θεσμικών αλλαγών γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση. Έχουμε φτάσει όπως έχω ακούσει και από τον Τύπο στο μηδέν. Και αυτό θα γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό όπως ανέφερα θα γίνει σε πολύ μικρό διάστημα, σε συνεργασία και άλλων ΠΑΕ, που έχουν δηλώσει σε εμάς την συνεργασία τους και την σκέψη τους σε οποιαδήποτε πρόταση καταθέσουμε.
5. Σας ενημερώνω και πως μετά από δικές μας ενέργειες δικές μας, αλλά και αυτεπάγγελτα, ήδη έχουν 5 άτομα της ΠΑΕ, για προανάκριση από την αστυνομία, σύμφωνα με την διαδικασία του αθλητικού νόμου. Καθώς κληθήκαμε για κατάθεση από εισαγγελία  Πειραιώς. Άρα το θέμα των ποινικών διαδικασιών έχει ήδη ξεκινήσει.
6. Όλο το Δ.Σ αλλά και οι παίκτες μας έκαναν έκκληση στον κόσμο να είναι συνολικά παρών στο γήπεδο το Σάββατο. Θέλουμε όλους τους φιλάθλους κοντά μας.  Θέλουμε να συμπαρασταθούν στους παίκτες μας. Είναι πραγματικοί νικητές και αξίζουν συγχαρητήρια γιατί ανταπεξήλθαν σε τρομερές δυσκολίες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

7. Περιμένουμε τις πράξεις καιν τις αποφάσεις όλων των αρμοδίων οργάνων, καθώς και τις πράξεις και αποφάσεις της Πολιτείας. Αν αυτό δεν γίνει, ο Παναθηναϊκός θα επανεξετάσει την στάση του, ότι αυτό και αν σημαίνει.
Τέλος, κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη. Θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση σε λίγο. Δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση. Περιμένουμε την εφαρμογή των νόμων».
Αμέσως μετά το... λόγο πήρε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος:
«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει πυγμή. Έχει 100 χρόνια ιστορία. Δεν μπορεί κάθε τυχάρπαστος να παίζει με αυτόν τον σύλλογο. Όλοι πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται ο κόσμος να ψηφίζει νόμους και να μην εφαρμόζεται. Το ίδιο έγινε στο μπάσκετ».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρακολούθησε κι αυτός τις «ομορφιές» του περασμένου Σαββάτου και μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε σε επίσημη δήλωση με την οποία καυτηριάζει την «φαρσοκωμωδία» (όπως την αποκαλεί) του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είναι η ακόλουθη.
«Η φαρσοκωμωδία του Ελληνικού ποδοσφαίρου καλά κρατεί. Η απόπειρα εξυγίανσης του ελληνικού πρωταθλήματος με τη δημιουργία της superleague με θυσίες (αγωνιστικές και οικονομικές) ήταν ένα μικρό και ελπιδοφόρο διάλειμμα. Δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο επέστρεψε δριμύτερο στο παρελθόν.

«Eπιφανείς» παράγοντες αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο υπό το πρίσμα προσωπικών συμφερόντων και τυφλού οπαδισμού αδιαφορώντας για τη γενικότερη εικόνα του αθλήματος και τον ρόλο τους σε αυτό. H συστηματική και μεθοδική αυτή αποδόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκαλεί τον φίλαθλο κόσμο και την ελληνική κοινωνία.

H στάση και οι θέσεις μου απέναντι στη βία και στο παρασκήνιο είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Μάλιστα, κατά καιρούς έχω επικριθεί και γίνει αποδέκτης ειρωνικών σχολίων για τις ενέργειες και την στάση μου αυτή.

Για μία ακόμη φορά, θα ακούσουμε για βαθιές τομές, παραδειγματικές τιμωρίες και ότι πρέπει όλοι να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι δεδομένη και λυπηρή. Αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα εως εδώ είναι υπεύθυνοι και ας τα αντιμετωπίσουν. Ας μην παριστάνουν λοιπόν τους έκπληκτους κάθε φορά που βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Προσέξτε μη σκίσετε κανένα καλτσόν….
Όλα όσα …αποφάσισαν οι μέτοχοι, είναι κακακίες και μάλιστα του αισχίστου είδους. Ευχολόγια και χρονοβόρες διαδικασίες. Σε λίγο καιρό θα ξεχαστούν όλα.
Τα έχουμε πει από χθες. Χρειάζονται κινήσεις ριζοσπαστικές που να προκαλέσουν σοκ στην ελληνική κοινωνία.
Ή αποσύρετε την ομάδα από το κάλπικο πρωτάθλημα, αφού πρώτα την στηρίξετε οικονομιά.
Ή αποσύρετε τους παίκτες του Παναθηναϊκού από τη εθνική, ούτως ώστε να προβληματιστούν ακόμη κι εκείνοι που θα σας επικρίνουν.
Όλα τα άλλα, είναι κουταμάρες σαν κι αυτές που κάνατε στη διάρκεια της περιόδου και αφήσατε γυμνή και απροστάτευτη την ομάδα.
Νικ Γ Σακ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.