24 Φεβ 2011

Πειραιωτόπουλα στον Σισέ!

Μια ιδιαιτέρως ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Τζιμπρίλ Σισέ, στην σημερινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού.
Παιδιά και μαθητές από το Ζάννειο Ορφανοτροφείο και Σχολείο Πειραιά,
 επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στην Παιανία και περίμεναν κάτω από τη βροχή τον Γάλλο ποδοσφαιριστή των «πρασίνων».
Μόλις εκείνος έκανε την εμφάνισή του, ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε στα γαλλικά:
«Τζιμπρίλ είσαι ένας από εμάς. Μείνε μαζί μας…».

Ο Σισέ, συμφώνως με αυτόπτες μάρτυρες, βούρκωσε και έσπευσε να αγκαλιάσει τα παιδιά, τα οποία στη συνέχεια έβαλε στις εγκαταστάσεις, όπου περιηγήθηκαν και συνάντησαν και τους άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού.
Για την ιστορία, το Ζάννειο Ορφανοτροφείο, έχει εγκαταστάσεις και στην Εκάλη και πρόκειται για ίδρυμα με τεράστια φιλανθρωπική προσφορά στην πειραϊκή κοινωνία.
Εκτός από το πειραματικό σχολείο, φιλοξενεί εκατοντάδες ορφανά παιδιά, ενώ εδώ και δεκαετίες προσφέρει καθημερινό συσσίτιο σε απόρους.
Ειδικά με αυτά τα παιδιά, ο Σισέ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, αφού κι εκείνος μεγάλωσε σε μια οικογένεια με τεράστια προβλήματα…

Εν των μεταξύ, ο Γάλλος, ο οποίος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δέχθηκε έντονες ρατσιστικές επιθέσεις (κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα ακουγόντουσαν, εν χορώ, από την κερκίδα διάφορες άναρθρες κραυγές «ουγκ», «ουγκ» κλπ, χωρίς ο στημένος Καλόπουλος να διακόψει το παιχνίδι), έστειλε μήνυμα προς τους υγιείς φιλάθλους:
 «Μου είναι δύσκολο να περιγράψω και να πάρω θέση για ότι συνέβη. Ίσως γιατί πιστεύω πως θα δώσω αξία σε ανθρώπους που δεν αξίζουν. Ανθρώπους που για να περιγράψουν κάτι το διαφορετικό, χρησιμοποιούν ήχους ζώων!
Η απάντηση είναι απλή. Πάρτε τα παιδιά σας κι ελάτε στα γήπεδα το weekend. Το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό που είδατε μετά την λήξη του ντέρμπι.
Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, είναι χαρά ,είναι πολιτισμός. Ας μην κάνουμε τη χάρη σε κανέναν από τους ανθρώπους που μας διώχνουν…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.